357 Views

De Verteltante schrijft unieke kinderverhalen en gedichten. En af en toe geef ik graag een verhaal of gedicht aan mijn lezers cadeau. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je er van vindt!

Titel: Het Groenborstje
Leeftijd: Vanaf 4 jaar ongeveer

Het Roodborstje

Ergens in een boom in Rosmalen,
Wilde een roodborstje een grap uithalen.

Hij schreeuwde heel hard voor de gein:
ik ben het zat om rood te zijn!

Zeg luisteren jullie allemaal even?
‘k Ga met een andere kleur door het leven.

Vriendjes zeiden: zou je dat nou wel doen?
Ja, riep hij. Ik ben voortaan groen!

Vriendjes dachten: hij bedenkt zich vast,
maar later kocht hij verf en kwast.

En daarna, het was even na drieën,
was het Roodborstje groen tot zijn knieën.

En ondanks dat hij het als grap had bedacht,
was hij stiekem wel blij met zijn gloednieuwe vacht.

Dus mocht je iets groens zien, al is ‘t maar klein.
Dan kan het zomaar het groenborstje zijn.

Disclaimer: Ik zou het heel leuk vinden als je veel plezier van dit verhaal hebt en je mag het natuurlijk zo vaak voorlezen als je wilt! Echter, het is niet toegestaan om dit verhaal zonder mijn toestemming te kopiëren of er geld mee te verdienen. Wil je toch graag iets doen met dit verhaal? Neem dan even contact met me op! Je kunt me mailen op vertel@verteltante.nl of me een berichtje sturen via deze site.

Over Tante Es

Ik werk als verhalenverteller en interactief voorlezer voor kinderen. Bijvoorbeeld op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderfeestjes en festivals. Tijdens mijn optredens komen de leukste verhalen en voorwerpen uit mijn koffer.

Benieuwd wat Tante Es voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje! Ik kom graag vrijblijvend langs.

Volg mij ook op social media:

Contact