375 Views

De Verteltante schrijft unieke kinderverhalen en gedichten. En af en toe geef ik graag een verhaal of gedicht aan mijn lezers cadeau. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je er van vindt!

Titel: De Regenworm
Leeftijd: Vanaf 4 jaar ongeveer

De Regenworm

Een regenworm uit Overvecht
die baalde als een stekker, echt!

Nu zul je je misschien afvragen,
wat heeft een regenworm te klagen?

Voor de worm was het niet niets.
Hij wilde graag eens met de fiets.

Maar zonder armen, dacht hij dan,
is fietsen eigenlijk geen goed plan

En als je ook geen benen hebt
is alle hoop gauw weggeëbd.

Tot op een dag als alle andere
het leven van de worm veranderde.

Hij stak over bij een pad
Een fietser reed hem bijna plat.

Hij werd opgepakt en meegenomen.
Toen is het toch nog goedgekomen.

Fietste hij dan zelf? Welnee!
Hij mocht lekker in het mandje mee.

Heel tevreden zat hij daar.
Dus nou ja, zo zie je maar.

Disclaimer: Ik zou het heel leuk vinden als je veel plezier van dit verhaal hebt en je mag het natuurlijk zo vaak voorlezen als je wilt! Echter, het is niet toegestaan om dit verhaal zonder mijn toestemming te kopiëren of er geld mee te verdienen. Wil je toch graag iets doen met dit verhaal? Neem dan even contact met me op! Je kunt me mailen op vertel@verteltante.nl of me een berichtje sturen via deze site.

Over Tante Es

Ik werk als verhalenverteller en interactief voorlezer voor kinderen. Bijvoorbeeld op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderfeestjes en festivals. Tijdens mijn optredens komen de leukste verhalen en voorwerpen uit mijn koffer.

Benieuwd wat Tante Es voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje! Ik kom graag vrijblijvend langs.

Volg mij ook op social media:

Contact