430 Views

Sssst, zachtjes! Wim de Wolf ligt in bed met buikpijn. Hoe komt dat? En hoe kunnen we hem helpen?

Als ik de kinderen op kom halen, gebaar ik direct dat ze zachtjes moeten zijn. Ssst! Hier ligt iemand te slapen. Samen sluipen we naar onze stoelen en kijken we alvast voorzichtig wie er in het bed ligt te slapen. Het is een wolf!

Wat is er gebeurd? Wim de Wolf ligt in bed omdat hij buikpijn heeft. Hoe is dat nou toch gekomen? Laten we maar snel in het verhalenboek kijken.Tante Es

Wat blijkt? Wim de Wolf was uitgenodigd op de verjaardag van Beer. Op de verjaardag waren ook de vriendjes van Beer: Egel en Konijn. Ze waren druk aan het praten. Egel vertelde over de prachtige sleutel die hij had gekregen van zijn mama, zodat hij voortaan zelf de deur van hun holletje op kon maken. Hij liet de sleutel zien en legde hem op de tafel Beer. De sleutel glom prachtig, Wim de Wolf kon zijn ogen er niet vanaf houden.

Konijn vertelde over de prachtige ketting die ze van haar oma had gekregen, omdat ze zo goed haar worteltjes op had gegeten. Ze liet de ketting zien en legde hem op de tafel van Beer. De ketting schitterde in het licht. Wim de Wolf had zoiets moois nog nooit gezien!

Beer vertelde over de prachtige lepel die hij van de juf had gekregen, omdat hij zo van honing hield. Het was zijn lievelingslepel en hij was er zo blij mee! Hij legde de lepel op de tafel. De lepel was van echt zilver en was mooi en glad.

De ogen van Wim de Wolf werden groot. Wat een prachtige glimmende spulletjes bij elkaar!

Toen stond beer op en zei: ‘Kom! We gaan taart eten in de keuken.’ Hij draaide zich om en liep weg. Egel en Konijn liepen mee.

Wim de Wolf rende naar de tafel. Hij pakte de sleutel, de ketting en de lepel in zijn bek en rende weg. Dit was zo prachtig, dit moest hij aan zijn papa en mama laten zien. Hij rende zo hard hij kon. Maar wat gebeurde er toen? Wim de Wolf rende zo hard dat hij struikelde. Zo pardoes op mijn snoet en de de sleutel, de ketting en de ring gleden zo door zijn keel.

Toen hij thuiskwam had hij zoveel pijn dat hij meteen in zijn bedje ging liggen. Auw, auw, auw wat deed zijn buikje pijn.
En kijk. Daar ligt die arme wolf nog steeds in zijn bedje. Zouden de kinderen een idee hebben waarom Wim zo’n pijn in zijn buik heeft? Misschien is het tijd om voorzichtig de deken van hem af te slaan en in zijn buikje te voelen!

Ohhh kijk nou! De sleutel, de ketting en de lepel! Zullen we die maar even teruggeven aan de beer, de konijn en de egel?

Nadat we de spulletjes hebben teruggeven, praten we over wat Wim de Wolf heeft gedaan.

Is het lief wat de wolf heeft gedaan? Mag je zomaar spulletjes pakken van een ander? Waarom niet?

Nadat we de spulletjes hebben teruggegeven, praten we over wat Wim de Wolf heeft gedaan. Mag je zomaar spulletjes van een ander pakken? Waarom wel of waarom niet?Tante Es

Wim de Wolf heeft wel heel veel spijt. Samen vertellen we hem dat hij het echt nóóit meer mag doen!

Leave Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Tante Es

Ik werk als verhalenverteller en interactief voorlezer voor kinderen. Bijvoorbeeld op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderfeestjes en festivals. Tijdens mijn optredens komen de leukste verhalen en voorwerpen uit mijn koffer.

Benieuwd wat Tante Es voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje! Ik kom graag vrijblijvend langs.

Volg mij ook op social media:

Contact