401 Views

Is deze kerstboom al af? Nee, natuurlijk niet! Hij moet versierd worden. En dat doen we samen.

In mijn kerstkoffer in 2017 reisde mijn houten kerstboom met me mee. Want bij kerst hoort een kerstboom, nietwaar? Maar aan mijn kleine kerstboom ontbreekt nog een heleboel. Want hij ziet er op deze manier nog wel een beetje saai uit. En terwijl we samen bedenken wat er allemaal nog in de kerstboom hoort, lees ik uit mijn verhalenboek een gedicht.

 

 

 

De Kerstboom

Weet jij wat een kerstboom is? Heb je dat weleens gezien?
Dat is zo’n grote, groene boom. Soms één meter en soms wel tien!

En wat doe je daar dan mee? Wat is er zo speciaal?
Je zet toch niet een boom in huis? Zo groot en helemaal kaal?

Een kerstboom moet je versieren. Wie weet hoe je dat moet doen?
Misschien wel iets met kleurtjes, anders is ‘ie zo saai groen.

We hangen er een slinger in. Zo moeten we beginnen.
Nou, dat ziet er prachtig uit. Wat kunnen we nog meer verzinnen?

Ik weet nog iets, ik weet nog iets, Dit mogen we niet vergeten!
Denk maar eens goed na, Jullie zullen het ook wel weten.

Want zonder lampjes is een kerstboom nog niet zo heel veel aan.
Kijk, hier zijn de lampjes. We beginnen bovenaan.

Nu de boom vol lichtjes zit, is ‘ie dan al klaar?
Nee! Dan missen de kerstballen nog, dat is zeker waar.

Die taak is zo belangrijk, dat kan ik niet alleen.
Laten we het samen doen, we doen het één voor één.

Maar wees wel voorzichtig! Kerstballen gaan makkelijk stuk
Maar als er toch één kapot gaat, dan ging dat per ongeluk!

We zijn nu bijna klaar, er mist nog maar één ding.
Dat maakt het netjes af en het moet helemaal bovenin.

Ook dat zit in mijn koffer, rustig aan, geen paniek.
Ik zet hem op het topje, en we noemen dat: de piek!

Hieperdepiep hoera, onze boom die is nu klaar.
Dat hebben we toch fijn gedaan. Samen met elkaar!

Op de boom zitten stukjes klittenband. Daarop kunnen alle kinderen zelf een kerstballetje plakken.Tante Es

Het is mooi om te zien hoe alle kinderen wel iets te vertellen hebben over de kerstboom bij hun thuis of een kerstboom die ze een keer ergens gezien hebben. Met veel plezier helpen ze mee om mijn kleine kerstboom te versieren. Prachtig!

Leave Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Tante Es

Ik werk als verhalenverteller en interactief voorlezer voor kinderen. Bijvoorbeeld op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderfeestjes en festivals. Tijdens mijn optredens komen de leukste verhalen en voorwerpen uit mijn koffer.

Benieuwd wat Tante Es voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje! Ik kom graag vrijblijvend langs.

Volg mij ook op social media:

Contact