395 Views

In mijn kerstkoffer reisde een harige, zwarte vriend mee: Sybrand Spin, met koude voeten.

In december zorg ik ervoor dat mijn koffer gevuld is met extra feestelijke verhalen en spullen. Zo nam ik in december 2017 Sybrand Spin met me mee. Een grote zwarte, harige gehaakte spin. Dat klinkt misschien wat eng, maar ik verzeker je, Sybrand is een heel vriendelijke spin.

Als het tijd is voor Sybrand om uit mijn koffer te komen, dan vraag ik de kinderen of ze hem samen met mij willen roepen, omdat hij ligt te slapen.
Gelukkig slaapt Sybrand niet heel diep. Na een paar keer roepen komt hij tevoorschijn!

Er is iets bijzonders aan de hand met Sybrand Spin. Maar wat? Sybrand is niet zomaar een spin. Hij is een echte kerstspin. Sybrand is dól op kerst! En als het bijna kerst is, gluurt hij bij de mensen door de ramen en dan ziet hij de mooiste kerstbomen en prachtige lampjes. Dat vindt hij zó mooi en zó gezellig. Dat wil Sybrand ook. Hij wil in een kerstboom wonen. En dan probeert hij in zo’n gezellig huis naar binnen te gaan.

Hij klimt op de muur en gaat door een raampje, een deur of een kiertje. En als hij eenmaal binnen is, dan gaat hij lekker in de kerstboom zitten. Tussen de lampjes, de slingers en de kerstballen. En dan is hij zo blij, zo gelukkig. Dan is hij de gelukkigste spin van de wereld.

Maar dat duurt nooit lang. Want als de mensen hem zien, dan moet hij naar buiten.

‘Gatsie, een spin!’ zeggen ze dan, ‘jij hoort buiten!’
‘Jij mag niet in onze mooie boom, spin!’
‘Ga weg, spin! Bouw ergens anders maar een web.’

En dan moet Sybrand weer weg en wordt hij zo, pardoes weer buiten gezet!
Maar dit jaar had Sybrand heel veel geluk. Hij was naar binnen gekropen bij een heel lief mevrouwtje met een hele mooie kerstboom.

‘Je kan hier niet blijven, Sybrand Spin’ zei het mevrouwtje, ‘maar in mijn tuin staat ook een kerstboompje, kijk maar!’ Sybrand keek naar buiten en zag een prachtig kerstboompje in de tuin staan. Met slingers, lampjes en kerstballen!

Als je wilt, mag je daar zo lang wonen als je wilt. Sybrand kroop in de boom in de tuin. Hij vond het heel mooi, maar ook heel koud! Maar gelukkig had het mevrouwtje het gezien.

Ze kwam de tuin in met 8 prachtige kerstsokjes. Voor elk voetje één. Sybrand deed de sokken aan en had heerlijke warme voeten. En hij woonde nog heel lang en gelukkig in de kerstboom van het mevrouwtje.

Natuurlijk zitten de sokken van Sybrand ook in mijn koffer. Samen met de kinderen trek ik de sokken aan bij Sybrand.

 

We tellen daarbij met z’n allen hardop zijn pootjes, wat dat zijn er een heleboel! Als Sybrand al zijn sokken aanheeft, loop ik samen met hem een rondje langs alle kinderen zodat ze hem kunnen aaien. Daarbij bespreken we samen hoe Sybrand voelt. Is hij koud of warm? Hard of zacht? Is hij lief?Tante Es

Als iedereen Sybrand geaaid heeft, zwaait hij nog even naar de kinderen en duikt dan weer terug mijn koffer in. Hij staat namelijk te trappelen om weer terug te gaan naar zijn kerstboom!

One comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Tante Es

Ik werk als verhalenverteller en interactief voorlezer voor kinderen. Bijvoorbeeld op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderfeestjes en festivals. Tijdens mijn optredens komen de leukste verhalen en voorwerpen uit mijn koffer.

Benieuwd wat Tante Es voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje! Ik kom graag vrijblijvend langs.

Volg mij ook op social media:

Contact